19 iun. 2014

Infidelitate. Stil de viață, necesitate sau instinct primar.


   Acum câteva zile total întâmplător, căutând diverse pe internet, dau peste cartea "Jurnalul unui infidel" de Alexander Green.
   Prin prisma faptului că populația feminină a globului este aproape dublă față de cea masculină, tare curioasă am fost ce ar putea să scrie. Am căutat cartea și am ajuns și la blogul autorului. Am mai citit în căutarea altor detalii și am ajuns pe pagina de facebook.

   Mintea mi-a luat-o razna gândindu-mă la infidelitatea oamenilor.
   Care este cauza, scopul, finalitatea...?
   Dacă prostituția este cea mai veche meserie din lume nu văd de ce infidelitatea ar avea altă vechime.
   Dar care sunt rațiunile pentru care infidelitatea nu s-a pierdut în timp?
   Să fie instinct primar? Nevoia de perpetuare a speciei oare ar putea fi principalul motiv? Ar fi o explicație având în vedere diferența dintre numărul femeilor și al bărbaților. Dar instinctul primar nu are legătură cu aceasta, e legătura dintre o femelă și un mascul ajunși la maturitate.
   Dar nu de puține ori infidelitatea "animalelor" e mai umană decât cea a bipezilor.
   Și atunci nu știu dacă  chiar este un instinct primar infidelitatea oamenilor!
   Să fie oare necesitate? Oare din același motiv al diferenței de proporții( numărul diferit ) dintre bărbați și femei s-ar recurge la infidelitate pentru mulțumirea tuturor?
   Însă necesitatea infidelității se poate înțelege și altfel. Din păcate, spre deosebire de animale, la oameni infidelitatea trebuie să aibă ca finalitate o satisfacție a faptului propus. Conștientizarea acesteia, din păcate, strică legea naturală a infidelității stabilită prin instinct primar.
   Se pune întrebarea dacă infidelitatea chiar reprezintă o necesitate pentru satisfacerea propriilor nevoi.
   Infidelitatea poate fi considerată un stil de viață? Poate fi considerată un efect al societății și o rezultantă a educației?
   Nu știu să spun asta! E prea veche! Dar ce pot spune cu certitudine este că acele ființe care au ca stil de viață infidelitatea au momente scurte de fericire (satisfacție), însă mare parte a vieții, chiar și atunci când au partener, aleg să trăiască singure.
   Bărbații și femeile sunt deopotrivă la fel de infideli. Însă având în vedere că femeile, numeric, sunt mai multe decât bărbații, inevitabil acestea îi transformă pe bărbați în infideli.
   Atunci pentru educația noastră a tuturor, chiar dacă pare un subiect tabu și delicat, sigur ar trebui să parcurgem filele cărții "Jurnalul unui infidel"
                                              jurnalul-unui-infidel_1_fullsize

2 comentarii:

  1. Am scris si eu despre cartea aceasta, dar nu pot spune că m-a pasionat in vreun fel subiectul. Mai degraba m-a plictisit. E fadă! Doar o parere personala! Tu ce zici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E un subiect delicat!
      Interesanta abordarea. Pentru cineva care nu e pasionat de subiect pot spune ca te-ai descurcat bine:)

      Ștergere