23 iun. 2014

De ce Danone?!



După cum am scris pe blog la campania aniversară de 15 ani de la primul iaurt Danone în România, mă preocupă de ceva timp adoptarea unui stil de viață sănătos pentru mine și familia mea.
Așa că m-am apucat de treabă (a se citi de cercetare!). Și cum sunt leneșă din fire nu m-am dus prea departe ci direct pe site-ul lor (că tot e lansat de curând și între noi fie vorba mi se pare bine structurat și realizat), Danone.ro
Nici nu știți câte lucruri noi și interesante am putut afla!
Cel mai bine mi se par concentrate  în acest infografic



Astfel ai posibilitatea ca dintr-o singură privire să afli muuulte despre ei, despre produsele lor și desigur despre atenția pe care o acordă calității și siguranței alimentare a acestora.
Știați de exemplu când și unde a fost produs primul iaurt Danone?
Noroc că nu pun din principiu pariuri. Sigur aș fi pierdut! Eram aproape sigură că undeva în Elveția, Franța sau Olanda. Dar nu a fost așa. S-a întâmplat în 1919 în Barcelona, Spania. Acolo, un om cu suflet mare, impresionat de suferința copiilor, datorată infecțiilor intestinale, decide producerea primului iaurt cu bacterii lactice de la Institutul Pasteur. Era  Isaac Carasso.
Denumirea iaurtului știți de unde vine? De la numele de alint al copilului lui, Danon, cel ce avea să continue împreună cu Antoine Riboud, visul tatălui său.
Credeați că primul iaurt Danone s-a vândut într-un magazin alimentar? Și de data aceasta vă înșelați! Primele iaurturi Danone s-au vândut în farmacii.
Dar de Vasilică ați auzit? Ei nu, nu e cel la care v-ați gândit. E vorba de primul robot industrial pentru lactate care face parte dintr-o linie automată de transport și paletizare. Are mult de lucru acolo la Danone! Cu ajutorul lui peste 1000000 de produse ies zilnic pe porțile fabricii Danone din București.



Nu știu dacă Isaac Carasso, în 1919 a crezut că plecând de aici


aproape 100 de ani mai târziu va ajunge aici



Dar un lucru e sigur: scopul visului lui Carasso a rămas același până în ziua de azi și anume ca Danone să aducă sănătate prin alimente unui număr cât mai mare de oameni.

3 comentarii: