16 apr. 2014

Ziua bună se începe cu o cafea bună !


Acu ceva timp am fost plecată pentru o bună perioadă de timp într-o țară zic eu destul de  civilizată și la nivelul căreia sper să ajungem cât mai repede. Ghinionul meu a fost că acolo am devenit dependentă! De ce anume?! De cafea! O să râdeți și o să spuneți că e imposibil să devii dependent de cafea, dar așa e. Am devenit dependentă de cafeaua bună! Rar mi s-a întâmplat înainte de această perioadă să îmi doresc să mă trezesc dis de dimineața, dar atunci chiar vroiam. Numai și numai pentru plăcerea de a-mi bea cafeaua!
 Și să știți că  e adevărat că  ziua bună  se începe cu o cafea bună ! Dacă  nu ați știut până acum, încercați și nu veți regreta!
Curioasă din fire, mai ales când îmi place ceva, m-am uitat să văd ce aparat poate fi acela care să te facă să îți dorești cu nerăbdare să vină dimineața. Era, nu spre marea mea mirare, un espressor Saeco, mai exact Saeco Xelsis :


 
   Normal că am cerut detalii despre model, mod de funcționare, de întreținere. Ajunsesem să știu totul despre el. Interesant era că puteam folosi orice tip de cafea, că tot bună ieșea! Cafeaua era fără gust ars grație râșnițelor 100%ceramice. Și acesta era un lucru mai mult decât bun deoarece mă puteam lăuda și eu (în sfârșit) cu cea mai bună cafea făcută. Acu nu trebuie să insistați cum era cafeaua făcută de mine fără ajutorul lui Philips (îi voi spune pe nume, deoarece avea să  ocupe un loc de cinste în  familia mea).
Cât am locuit la prietenii mei, eram nelipsiți: eu și Philips!
Dar a venit și momentul despărțirii, trist și dureros, de partea mea, desigur!
Când am ajuns în țară, tânjeam după o cafea bună, un espresso, un cappuccino, un latte macchiato. Ajunsesem să-mi pierd mare parte din timp prin cafenele până într-o zi când  am inceput să-l caut. Unde?! Am început cu netul, desigur! Și am dat de el: Gran Baristo Espresor automat, plăcerea mea nevinovată!
     L-am regăsit, l-am readus în viața mea și de atunci suntem de nedespărțit!
 

2 comentarii: