24 apr. 2014

Mărturisesc!!!


Încep cu o mărturisire: sunt o băutoare de cafea! Aș zice chiar o mare băutoare, dar nu aș vrea să înțelegeți că  beau și  multă! Nu! Merg pe principiul puțin, dar bun!
Nu că nu am trecut și prin faza de a bea multă. Cred că am trecut cam prin toate: am băut și multă și puțină, și mai bună și mai rea, și de calitate îndoielnică. A depins de vremuri, de locuri, de faptul că uneori era un obicei de a fi invitat la o ceașcă.
            Am început să beau cam câte o gură  de când eram prin liceu. La acea vreme era așa numitul “nechezol”. Și ce bun ni se părea! Probabil vă mai aduceți aminte, de vremurile, când la mare, la terase, se servea cafea la nisip. Acum cred că mi s-ar părea ceva exotic să pot servi ceva făcut de un turc venit de la Ada-Kaleh trăgând din ciubuc!
            Am fost la Milano și am băut celebrul lor ristretto în Piazza del Duomo. Am avut șansa să ajung la Paris și să o beau pe celebrul Champs-Elysees. Am fost în Carouge, cartierul mai vechi al artiștilor din Geneva unde găsești cafenele și braserii la tot pasul și am băut “aproape” cea mai bună cafea.
            Dar recunosc că nimic nu se compară cu cea pe care am băut-o dimineața acasă la ai mei, în grădină, printre lalele și meri înfloriți. Neștiind ce sortiment a folosit mama mea, am întrebat-o și surpriza abia acu urmează. Nu cafeaua era cea care mă încântase. Doar modul în care  fusese pregătită!
            Normal că și mama atâta așteptase, doar era arma secretă a acestor sărbători: iepurașul îi adusese un aparat Saeco! Bucuroasă nevoie mare, m-a dus să mi-l  arate. Recunosc că am fost impresionată de EL! Și greu mă impresionează ceva! Era un   PoemiaEspressor manual, care așa cum aveam să citesc, oferă adepților preparării tradiționale, totul pentru un espresso zilnic perfect.
 
 
 
 
În grădină la mama mea
Gustam cea mai bună cafea.
De nu credeți, încercați
Iepurași să adunați.
Și poate cadouri pupați!
 
 
Și așa m-am gândit să-l caut și eu pe simpaticul și darnicul urecheat, pentru că... nu se știe de unde sare iepurele!

3 comentarii:

 1. Ai dreptate, conteaza foarte mult aparatul pe care-l ai . Si Saeco e chiar bun!

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu mai mărturisi atât! Fă doar cafea!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai sa castig premiul si fac numai cafele:)
   Fac eu cinste;)

   Ștergere