6 mar. 2015

Splendoare autentică

De mică am fost fascinată de portul tradiţional şi mai ales de ia românească. Câtă îndemânare şi răbdare trebuiau să aibă femeile de la ţară care coseau aşa ceva.
Şi cu câtă mândrie le purtau! Ar trebui să le urmăm şi noi exemplul. Ştiaţi că există şi o zi internaţională a iei? 
Mă tentase la un moment dat să încep o mică afacere cu acest produs, dar din diverse motive am renunţat la idee. Până în decembrie când am participat la o serbare de Crăciun. Şi nu mică mi-a fost mirarea când pe scenă au urcat copiii de la o trupă de dansuri populare. Nici nu credeam că se mai face aşa ceva la şcoală. De admirat această iniţiativă! 
Dar şi mai mare a fost mirarea mea când am văzut costumele naţionale cu care erau îmbrăcaţi copiii. Erau superbe! Mai văzusem pe vremuri la târgurile meşterilor populari, dar aşa frumoase, nu. Am întrebat şi am aflat cum că unele erau transmise din generaţie în generaţie iar cele mai noi fuseseră donate.
Mi-am reamintit de vechea mea pasiune: hand made-ul. E adevărat că trecuse ceva timp de când nu mai cususem, dar asta e ca mersul pe bicicletă, nu se uită niciodată. De tricotat mai tricotasem. Acu două veri chiar făcusem o pasiune pentru şosetele cu model norvegian. Toţi râdeau de mine că în miezul verii tricotam şosete de lână! Dar ce bine le-au prins când a venit iarna. De fapt asta a şi fost ideea de pornire a blogului (puteţi vedea numele lui).
Şi cum orice drum începe cu primul pas, am trecut la munca de cercetare care e cea mai importantă! 
Îmi trebuia neapărat o maşină de cusut. Şi nu orice maşină ci una  cu care să pot face cât mai multe operaţii. Cum motto-ul meu e "sunt prea sărac să-mi permit un lucru ieftin" am căutat ce-i mai bun în domeniu.
Noroc cu netul. 
Îi ştiam pe cei de laaşa că am intrat direct pe "oferte electrocasnice"
Nu rataţi ocazia de a intra şi voi. Au şi promoţii electrocasnice iar pentru asta nu trebuie să faceţi nimic altceva decât să daţi un click aici . Nimic mai simplu, aşa e?
Cum ard de nerăbdare să mă apuc de treabă, am aruncat doar o privire către secţiunea promoţii (greu de tot mi-a venit să fac asta, dar o să revin în mod sigur) şi am trecut la maşini de cusut.
Aici recunosc că mi-am prins... urechile şi nu la maşina de cusut cum ar vrea unii:)
Maşinile astea nu mai sunt ca cea de pe vremea bunicii mele. Sunt adevărate computere. Bine că nu trebuie şi certificat european (glumesc, desigur!). Am găsit-o şi pe cea care mi se potriveşte cel mai bine. Dacă e bal, atunci bal să fie! E o maşină combinată de cusut şi brodat. În mare parte voi face broderiile de mână, dar nu strică să mai am un mic ajutor la nevoie. Are ghid de referinţă, manual, prospect, ca până şi ...eu să mă descurc! Plus garanţia de 36 luni!
Ca inspiraţie voi folosi ia tradiţională românească, dar în mod sigur le voi face şi după propriul meu design!
Mă întrebaţi ce mai aştept?!
Aveţi dreptate. 
La treabă atunci! 
Sunt sigură că voi avea succes cu iile mele!

Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog 2015.3 comentarii: